Térdízületi fájdalom enyhítése

Térdízületek fájdalom. A térdfájás lehetséges okai

Tartalom

  Térdfájdalom Térdfájdalom A térdfájdalom okai különbözők lehetnek, egy valami azonban az összes esetre igaz: az érintettek számára szenvedést, kellemetlenséget és a mozgékonyság elvesztését jelentik.

  térdízületek fájdalom

  Olvasson tovább a különféle térdfájdalmak kezeléséről. A térdfájdalom minden életkorban előfordulhat.

  A kiváltó ok néha egyértelmű, például egy sérülést követően a fájdalom a szervezet figyelmeztető és gyógyító rendszerének az egyik általános eleme. A térdfájdalom ezenkívül fertőzésre is utalhat a térdben.

  Testünk egyik legnagyobb ízülete a térdízület, ennek megfelelően rendkívül nagy igénybevételnek van kitéve. Ez az oka annak, hogy igen gyakran sérül, illetve az ízületi porckopásokleggyakrabban itt jelentkeznek.

  A leggyakoribb probléma azonban — különösen az idősebb korosztályban — az ízületek elhasználódásából eredő oszteoartritisz. Térdízületek fájdalom térdízületi porckopás hatására a térdízület megduzzad, begyullad, fájdalmassá és merevvé válik.

  • Kézfájdalom ízületek
  • Térdízületi ízületi diagnózis és kezelés
  • Puskás doktornő szakértelme, és gyakorlata kiváló, kedves, határozott, és mindent röviden érthetően megbeszél.
  • A kezek rheumatoid arthritis tünetei nőkben

  Reumatoid artritisz is érintheti a térdet, szintén fájdalom és duzzanat kíséretében, azonban ez egy autoimmun betegség, amely az ízület sima mozgását biztosító védő porcréteg károsodásához vezet. A térdfájdalom és a duzzadt térdízület komoly csapás az aktív életmódot élők számára, mivel gyakorlatilag az összes olyan mozgásra kihatással van, amelynél térdízületek fájdalom nehezedik az ízületre.

  térdízületek fájdalom

  Rövid távon a gyulladáscsökkentő gyógyszerek, például az ibuprofén vagy a fájdalomcsillapítók, mint amilyen a paracetamol acetaminofensegíthetnek átvészelni a fájdalmas időszakokat. Hosszú távon azonban valamilyen fenntarthatóbb megoldásra van szükség a lehetséges mellékhatások elkerülése térdízületek fájdalom.

  térdízületek fájdalom

  A térdfájdalom kezelése A térdfájdalom kiváltó okától függően számos kezelési mód lehet megfelelő. Ha a fájdalom valamilyen sérülésből fakad, akkor megoldás lehet az ízület lehető legnagyobb mértékű pihentetése, illetve térdrögzítő vagy fásli viselése, hogy ezzel védjük és segítsük a térdet a gyógyulásban.

  térdízületek fájdalom

  Gyakorlatilag az összes típusú térdfájdalom enyhíthető hideg vagy meleg segítségével, például meleg fürdővel vagy jeges pakolással, rövid távon.

  Krónikusan fennálló állapotoknál, mint amilyen az oszteoartritisz is, a kezelőorvos segít megkeresni a legjobb fájdalomcsillapítási módot.

  térdízületek fájdalom

  Klinikai vizsgálati eredmények támasztják alá a tartósan alkalmazott kristályos glükózamin-szulfát hatásosságát a térdfájdalom csillapításában. A térd ugyanis igen nagy igénybevételnek van kitéve, és a testsúlyból is sok nehezedik rá.

  térdízületek fájdalom

  A térdízületi porckopásról itt olvashat bővebben.